Jag blev så himla snål på blåbärs muffins i kväll och var bara tvungen att slänga ihop en sats med deg. Tur var ju det att jag fått en del blåbär som låg liggandes i frysen. Har även igång vår slow cocker och har gjort pulled elk som lägat där i ca. 9 timmar snart. Har aldrig testat det förrut så håller tummarna för att det blir så som jag vill. Tänkte göra lite klyftpotatisar till. Hur som helst tänkte dela med mig av blåbärs cupcake receptet så att ni själva kan prova hemma. 

DU BEHÖVER:

21 september 2017

tbt to Dubai

Allmänt

Ibland önskar jag att man bara kunde knäppa i fingrarna och så skulle man befinna sig på någon annan plats på jorden. Ett ställe jag skulle vilja besöka igen är Dubai. Det var verkligen en häftig stad på alla sätt och vis. Denna bild minns jag att jag tog genom taxi fönstret en dag. 
Blev lite frånvarande från bloggen igen, men det har vart lite fullt upp de senaste dagarna med jobb. Så länge glömmer ni väl inte att ni också kan följa mig på Instagram, var jag är lite mer aktiv. @Fannyadelina
Igår testade jag på att göra en chokladbolls rulltårta. Hittade receptet via facebook när det plötsligt dök upp och jag som älskar chokladbollar kunde inte motstå att testa denna. Jag kan ju avslöja att den redan är uppäten.. och nej jag har inte ätit upp den själv. Men himmelen så god den var. Värt att testa och jag skulle absolut kunna tänka mig att bjuda på denna någon gång. Dels för att det var lite lättare att rulla ihop den som en rulltårta, istället för att rulla ihop till bollar. Sen funderade jag över om man kunde göra en sockerfri version. Jag älskar ju chokladbollar som är gjorda på dadlar och försöker ju till största delen att undvika vitt socker. Så att testa göra en  rulle som är mer hälsosam står på min to-do lista. 
Börja med att blanda ihop: 
8dl havregryn
200gram rumstempererat smör
2dl socker
1dl kakao
2krm salt
5cl kaffe..
..till en fast degboll..
..platta ut degbollen på ett bakplåtspapper..
Blanda sen ihop: 
5dl havregryn
175gram smör
5cl mjölk
2dl strösocker
2dl kokos
3msk vaniljsocker
till en fast boll..
Platta ut den vita degen ovanpå den bruna och rulla sedan ihop det till en rulltårta..
.. strö över lite kokos och voilá du har en chokladbolls rulltårta att smaska i dig.