På youtube har många den senaste tiden gjort videos om 5 saker de aldrig skulle handla i en matbutik och 5 saker som de alltid har hemma i skåpen. Jag tyckte att det var en jätte rolig idé och när jag själv gick i butiken idag tänkte jag att jag borde också göra det men i bloggversion i stället. 
 
5 saker jag aldrig skulle köpa i affären: 

1. Coca-cola. Eller egentligen limonad över huvud taget. Jag har aldrig gillat limonad, och helt ärligt skulle jag aldrig få för mig att köpa coca-cola eller annan limonad. Helt enkelt för att jag inte gillar det, dricker heldre ett glas med vatten eller något annat. Dessutom är ju inte coca-cola speciellt hälsosamt heller. Bara massor med socker, det är nog också en stor orsak till varför jag aldrig skulle köpa en flaska limonad. 
 
2. Lakrits godis eller salmiak godis. Ja jag är från Finland och skulle väl egentligen borda älska lakrits och salmiak. Men nej, usch fy. Hatar lakrits och salmiak. 

3. Nötter. Allt som har nötter i sig eftersom jag är allergisk mot nötter. 
 
4. Kebab. Alltså usch fy och blää. Jag vet egentligen inte varför jag inte tycker om kebab. Jag har nog aldrig gillat det när jag börjar tänka efter. Jag skulle aldrig få för mig att köpa hem kebab. Min sambo däremot tycker det är väldigt gott och därför finns det faktiskt ibland en kebab påse i frysen. Men då äter vi skillda middagar. 
 
5. Sill. Nu ska jag aldrig säga aldrig för normalt sätt tycker jag väldigt mycket om fisk. Men sill faller mig inte i smaken. Jag har testat flera gånger när min sambo försökt att tvinga i mig sill men nej, jag gillar inte smaken. Kanske en dag. Men inte just nu i alla fall skulle jag få för mig att köpa hem en burk. 
 
 
5 saker jag alltid köper i affären: 
 
1. Avokado. Det måste vara det godaste pålägget på smörgåsen. Bröd med avokado, salt och chiliflakes mums. Dessutom brukar jag ha i avokado i gröna smoothies eller i sallader. Och tillsammans med kallrökt lax, aaaah. Mums.
 
2. Citron. Att värma vatten, pressa i en halv citron tillsammans med kokosolja och salt dricker jag nästan varje morgon. Dessutom brukar jag dricka kallt citron vatten eller använda citron i mat och bakverk. Älskar citron. 

3. Tomatkross. Förr använde jag aldrig tomatkross i mat. Men efter att jag fann den för ett år sen ungefär finns det alltid en burk i lådan. Speciellt till pastasåser använder vi alltid tomatkross. Eller så brukar jag göra soppa på tomatkross. 
 
4. Melon. Honungsmelon, vattenmelon ja melon i alla former. Vi har nästan bytt ut allt fredagsgodis mot melon. Det är ju så himla gott. Dessutom vattenmelon tillsammans med fetaost är också toppen gott. Så ja till helgen brukar vi alltid handla hem melon. 
 
5. Fryst mango. Alltså mango. Färsk mango är ju hur gott som helst. Tyvärr måste man åka utomlands för att få de där saftiga mogna mangosarna. Har flera gånger köpt mango i affären men de är inte alls lika goda som de färska man får i varmare breddgrader. Men fryst mango använder jag ofta i smoothies, eller så gör jag glass av dem. Den enklaste glassen som finns är den man gör på mango och turkisk yoghurt. Enkelt och gott. 

Det finns mycket annat som jag aldrig skulle köpa och som jag alltid köper, men dessa var de som jag kom på just nu och som jag faktiskt köpte hem idag när jag var till affären. Kanske jag gör en del 2 senare i fall jag kommer på mera som jag inte skulle köpa och mer som jag alltid köper. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress