4 april 2017

Vårens läsning

Allmänt

Nu i vår har det släppts och släpps massor med läsvärda böcker. Jag har nedan listat de fyra böckerna som jag kommer läsa i vår. Den boken jag ser mest fram emot att ska droppa ner i postlådan är nog Fredrik Eklunds bok som jag redan har förhandsbeställt. Men hittade också tre andra böcker idag som jag också måste läsa. 

Caitlyn Jenner - Mitt liv
Som friidrottare nådde Bruce Jenner ikonstatus när han tog OS-guld i tiokamp för herrar i Montréal, 1976. Men i slutet av 00-talet blev han för många främst känd genom realityserien ”Keeping up with the Kardashians”. Där har tittare världen över följt Bruce i hans äktenskap med Kris och livet med de övriga medlemmarna i ”USA:s kungafamilj”. Vad man länge inte fick veta var att Jenner i hela sitt liv kämpat med sin könsidentitet, något som blev känt först 2015 när Jenner berättade om sin transsexualitet och kommande könsbyte.
--> Köp Caitlyns bok här 

Fredrik Eklund - Fredrik 2.0
Jag har alltid beundrat Fredrik Eklund, följt serien Million Dollar Listing New York och läst hans böcker och jag blev så glad när jag såg att man äntligen kan förhandsköpa hans bok. Dessutom bland de 1000 första böckerna finns det ett guldkuvert med en resa för två personer till New York i en vecka för att träffa Fredrik. Hur coolt vore inte det att vinna?
--> Köp Fredriks bok här. 

David Mohseni - Ligger Sverige i Iran
Jag tyckte att denna bok verkade riktigt intressant. Boken handlar om David som var på flykt i 4 år innan han  kom fram till Sverige. Under flykten skadar han sig så mycket att han flera gånger tror att han ska dö.
--> Köp Davids bok här

Antoine Leiris - Mitt hat får ni inte
En kväll förra vintern var Antoine Leiris ensam hemma med sin son medan hans hustru Hélène var på konsert med några vänner. Plötsligt fick han ett sms med frågan om allt var OK. När han satte på tv:n fick han se de pågående terrorattentaten i Paris och försökte ringa Hélène. Hon svarade inte. Den kvällen mördades Hélène, tillsammans med 88 andra människor, på konsertlokalen Bataclan i Paris. Tre dagar senare skrev Antoine ett öppet brev till sin frus mördare på Facebook. Han vägrade låta sig skrämmas eller låta hans sjutton månaders sons liv begränsas av terroristernas handling. "I hela sitt liv kommer denna lilla pojke att göra er förnär eftersom han är lycklig och fri", skrev han. Denna bok är Antoine Leiris hjärtslitande, modiga och trots allt hoppfulla berättelse om att livet måste fortsätta.
--> Köp boken här
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress